Verwarming

Verwarming speelt een hele grote rol in het gevoel wat U krijgt bij een woonkamer of badkamer. Een warme badkamer voelt al snel heel behaaglijk aan. Vloerverwarming zorgt nog eens dat dit gevoel vele malen word versterkt. Een tegel vloer voelt al heel snel kil aan op het moment dat er geen vloerverwarming is geïnstalleerd. Overweeg daarom ook altijd om dit aan te schaffen op het moment dat U aan het nadenken bent om een dergelijke vloerbedekking aan te schaffen. Er zijn grofweg 2 soorten verwarming, CV oftewel water gestookt en elektrische verwarming. Ook kunt U uw vloerverwarming als hoofd of bij verwarming installeren. Het voordeel van hoofd verwarming is dat U alle andere radiatoren in die ruimte kunt verwijderen. Dit zorgt weer voor een ruimtelijke overzichtelijke ruimte.

Voor woonkamers en andere grote oppervlaktes word bijna altijd een CV gestookt systeem aangebracht. Dit kan in meerdere groepen verwerkt en aangestuurd worden. Het kan in elke bestaande vloer worden uitgefreesd en ook boven op de ruwe betonvloer met behulp van bouwstaal matten gebonden worden. Hierna kan de afwerk vloer (bv zand/cement) er boven op verwerkt worden. 

Elektrische vloerverwarming word vaak in badkamers en toiletten gebruikt. Het grote voordeel hiervan is dat het systeem onafhankelijk draait van de CV. Dus mocht u badkamer in het najaar al wat koeler worden, U hoeft niet te wachten tot het CV gestookte aan slaat, daar dit systeem op zich zelf staand is. Bediening geschied meestens door een meegeleverde klokthermostaat die U geheel naar wens kunt instellen. Een ander heel groot voordeel van dit systeem is de geringe opbouwhoogte. De kabel is ca 10 mm dik. De nieuwste thermostaat klokjes kunnen zelfs berekenen wat U aan kosten kwijt bent per jaar.

Radiatoren zijn er in talloze modellen, kleuren en uitvoeringen. Variërend van heel klassiek tot zeer modern en zo’n beetje alles wat daar tussen zit. Ook qua kleur kunt U alle kanten op. En voor bijna alle designradiatoren zijn er wel handdoek beugels of knoppen te krijgen. Wat kleuren betreft kunt U echt alle kanten op.  Traditionele RAL kleuren zijn natuurlijk mogelijk, maar ook vaak speciale kleuren of unieke behandelingen zoals industriële blanke lak. Elke fabrikant heeft daar zijn eigen kleuren pallet in. Tokos heeft veel modellen standaard in de showroom hangen. Om de ruimte goed te verwarmen moet er uit gerekend worden hoeveel capaciteit de radiator moet hebben. Wij berekenen dit graag voor U.

Een kleine greep uit de merken die wij voeren:

Instamat, Thermic, Vasco, Jaga, Profort, Alterna, HSK, Magnum.

 

Laatste nieuws

 • 13-03-2021

  Uit de oude doos:

 • 03-12-2019

  Wij wensen u hele fijne feestdagen en een gezond en voorspoedig 2021!

Bezoek onze showroom

Onze openingstijden

 • Maandag:Gesloten
 • Dinsdag:09:30 t/m 17:45
 • Woensdag:09:30 t/m 17:45
 • Donderdag:09:30 t/m 17:45
 • Vrijdag:09:30 t/m 17:45
 • Zaterdag:10:00 t/m 16:45